Nastavnice “Prosvjetine” škole srpskog jezika povodom Sretenja održale edukativni čas za decu i roditelje (FOTO)

Facebook SPKD "Prosvjeta" Austrija
97

U susret Danu državnosti Republike Srbije, nastavnice Prosvjetine škole srpskog jezika, Ivana i Aleksandra, održale su u prostorijama Udruženja Srba u Austriji jedan zabavno-edukativni čas, a priliku da njemu prisustvuju su ovoga puta dobili i roditelji đaka, saopšteno je na Fejsbuk stranici SPKD “Prosvjeta Austrija”.


Čas je svečano otvoren zajedničkim pevanjem srpske himne, a osim značaja velikog hrišćanskog praznika Sretenja Gospodnjeg, prisutni su se podsetili važnih događaja iz istorije Srba, vezanih za ovaj datum – Prvog srpskog ustanka 1804. godine i donošenja Sretenjskog ustava 1835. godine. Predavanje nastavnica upotpunili su isečci iz filma „Kneževina Srbija“, a stečeno znanje je utvrđeno zabavnim kvizom.

Za kraj druženja, đake i roditelje je sačekao prigodan koktel koji su nastavnice od srca pripremile, kao i torta u bojama srpske zastave, u kojoj su svi naročito uživali.

Hvala vrednoj Ivani i Aleksandri na organizaciji ovog lepog događaja i hvala đacima i njihovim roditeljima što su ga svojim prisustvom uveličali. Neka je svima srećan predstojeći Dan državnosti Republike Srbije!, piše na Fejsbuk stranici.

Izvor Našiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More