Posle šokantnog vređanja srpskih putnika oglasio se Vizer

Foto: Pixabay
766

Slučaj diskriminacije na nacionalnoj osnovi koji je prethodnih dana potresao mađarsku kompaniju “Wizz Air” nakon što je šalterska službenica na gejtu jednog od evropskih aerodroma našu državljanku nazvala “sprko go*no”, dobio je i nastavak.

Svedok ovog slučaja, direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi objavio je status na društvenoj mreži Fejsbuk u kom je naveo da je njegova saputnica 3. februara, na krajnje neprijatan način bila zaustavljena pred ulazak u avion pomenutog prevoznika, piše Blic.

Njoj je zatraženo da doplati 25 evra za prtljak ili joj u suprotnom neće biti dozvoljeno da se ukrca, a zatim je usledio i pogrdni komentar o kome se i dalje govori.

“Srpska go*na”, rekla je šalterska službenica zaposlena u “Wizz Air”-u svojoj koleginici, opisujući ponašanje putnice, a to je rekla dovoljno glasno da i Beširi i putnica čuju ono što je rekla, na nemačkom jeziku.

“Blic” je pokušao da sazna da li je prijavljena radnica dobila neku vrstu kazne, ili je, pak, oslobođena disciplinske odgovornosti, a sada smo i dobili odgovor iz medijskog tima “Wizz Air”.

“Wizz Air žali što je naš putnik doživeo neprijatnu situaciju pri ukrcavanju u avion na liniji iz Beča do Niša 3. februara 2020. godine. Wizz Air ne komentariše pojedinačne slučajeve, ali vas uveravamo da je o celoj stvari obavešten naš ugovorni partner. Nakon sprovedene istrage o ovom neželjenom događaju, možemo da potvrdimo da se protiv službenika koji su u pitanju sprovode disciplinske mere. Mi u Wizz Airu smatramo da su naši putnici naša najveća vrednost i neprestano se trudimo da unapredimo svoje usluge kako bismo pružili udobnije i lepše iskustvo na našim letovima”, stoji u odogovru ove kompanije.

Skandalozne uvrede službenice Vizer-a srpskim putnicima!

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More