U čast velikog i jedinstvenog naučnika Nikole Tesle u Buenos Ajresu izložba na Dan državnosti!

Osim rada na konzervaciji i digitalizaciji, tokom 2019. godine Muzej Nikole Tesle je ostvario i bogatu izlagačku aktivnost

Foto: PrintScreen/YouTube
178

U Ambasadi Srbije u Buenos Ajresu otvorena je izložbena postavka Izložba u čast Nikole Tesle.

Izložba je otvorena povodom Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara, što je bila prilika da se organizuje prijem koji je imao poseban značaj za srpsku dijasporu u Argentini, saopštio je beogradski Muzej “Nikole Tesle”.

Direktorka Muzeja Ivona Jevtić je na svečanosti ambasadorki Jeli Baćović uručila tri replike Teslinih ličnih predmeta: cilindar, par cipela i rukavica.

Ambasada je na poklon dobila i nekoliko radnih modela Teslinih izuma, čime je osnovan Salon “Nikole Tesle” u sedištu Ambasade.

Pokloni Muzeja “Nikole Tesle” biće izloženi u Salonu i kao verne replike originalnih predmeta daće poseban pečat velikog naučnika. Ambasada Srbije u Buenos Ajresu je proteklih godina podržala organizovanje izložbi o Nikoli Tesli u više gradova Južne Amerike i radila na afirmaciji Teslinog doprinosa nauci i civilizaciji.

Beogradski Muzej “Nikole Tesle” po svemu je jedinstvena institucija nauke i kulture u Srbiji i u svetu. Jedini je muzej koji čuva originalnu i ličnu zaostavštinu Nikole Tesle, podseća se u saopštenju Muzeja.
Najposećeniji je muzej u Srbiji, a takođe i muzej s najbogatijom i najplodnijom međunarodnom saradnjom.

Muzej nastoji da na najbolji mogući način čuva Teslinu ostavštinu i da kroz različite aktivnosti kreira nove mogućnosti za prezentovanje i proučavanje njegovog života i rada. Osim rada na konzervaciji i digitalizaciji, tokom 2019. godine muzej je ostvario i bogatu izlagačku aktivnost. Izložbe ovog muzeja obišle su Japan, Kipar, Atinu a svoju najveću do sada gostojuću izložbu muzej je organizovao u Milanu, dodaje se u saopštenju Muzeja “Nikole Tesle”, piše Tanjug.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More