Najbogatiji čovek na svetu kupio imanje, evo gde

Foto/Printscreen/You Tube
143

Najbogatiji čovek na svetu, osnivač i šef Amazona Džef Bezos, kupio je imanje na Beverli Hilsu za 165 miliona dolara, što je rekordna cena ikada do sada postignuta za neku nekretninu u Kaliforniji, prenosi portal Investitor.me.

Pozivajući se na izvore bliske transakciji, “Vol strit džornal” objavio je da je Bezos atraktivno imanje kupio od medijskog magnata Dejvida Gefena.

Reč je o velikom imanju koje je prvobitno sagrađeno za bivšeg izvršnog direktora filmske kompanije “Vorner bros” (Warner Bros) Džeka Vornera, a kupovina je usledila nakon prošloneđeljnih medijskih natpisa da Bezos i njegova đevojka aktivno traže kuću u Los Anđelesu.

Imanje, koje je projektovano 1930-ih, čine vila od 13.000 kvadratnih metara, dve kuće za goste, teniski teren, bazen i golf teren s devet rupa.

Uključuje i “poligon za motore” koji ima sopstvenu garažu i benzinske pumpe.

Gefen je kupio imanje 1990. godine za 47,5 miliona dolara, tako da je prodajom ostvario ogromnu dobit.

Prethodni rekord kupovine nekretnine u Kaliforniji bio je 150 miliona dolara, za koliko je Lahlan Merdok kupio imanje Čartvel 2019. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More