Nožem napao vernike u crkvi, dvoje ranjeno

Foto: Pixabay
97

Jedan muškarac je jutros nožem napao vernike u crkvi u centru Moskve i ranio dve osobe, izjavila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Irina Volk.

Policija je nakon potere uhapsila 26-godišnjeg stanovnika Lipečke oblasti, a osumnjičenom je određen pritvor, javlja TAS S.

“On je ušao u crkvu u Bakunjinskoj ulici ujutro 16. februara i ranio dve osobe nožem. Žrtve su hospitalizovane i pružena im je lekarska pomoć”, rekla je Irina Volk.

Policija istražuje uzroke i okolnosti napada koji se dogodio u crkvi Svetog Nikole.

Sveštenik Kiril Sladkov, svedok jutrošnjeg napada u crkvi u Moskvi, rekao je za TAS S da su dva muškarca izbodena nožem njegovi pomoćnici.

“Tokom priprema za službu, mladić je pojurio ka oltaru i nožem izbo moje pomoćnike. Želim da zahvalim svim vernicima i obezbeđenju koji su uspeli da neutrališu napadača. Zahvaljujem i policiji što je došla na vreme i brzo ga uhapsila”, rekao je sveštenik Crkve Svetog Nikole.

Prema njegovim rečima, njegovi pomoćnici, zvonari, nisu životno ugroženi i nalaze se u bolnici.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More