“Strahujem da sam zaražen”, ispovest Srbina sa kruzera “Diamond princes” (FOTO)

Foto: Tanjug
501

Ne mogu da posetim Srbe u izolaciji, ali čuo sam da su negativni na virus, kaže bosanski državljanin srpskog porekla, član posade „Dajmond princesa“.

Nalazim se na jednoj palubi u nekoj vrsti izolacije, jer sam u prolazu popričao s Filipincem za koga se kasnije ispostavilo da je zaražen koronavirusom. Pre dva dana su me testirali i sutra treba da mi stignu rezultati da li sam inficiran. Osećam se dobro, nemam simptome, ali se brinem zbog rezultata. Strpljenja na kruzeru ima sve manje, ali trudimo se da što bezbolnije prevaziđemo ovu agoniju, piše Blic.

Ovo za Kurir svedoči Zdravko Bumbulović (29) iz Šamca, državljanin BiH poreklom iz Srbije. On radi na kruzeru „Dajmond princes“, koji je kod japanske luke Jokohama u karantinu od 4. februara, kad je kod jednog od putnika otkriven koronavirus. Bumbulović, čiji je otac iz Brčkog, a majka iz Novog Sada, trenutno se nalazi u svojevrsnoj izolaciji kao i drugi članovi posade koji su bili u kontaktu s nekim od 286 putnika kod kojih je potvrđena infekcija.

“Nismo zatvoreni u kabinama, ali kretanje nam je ograničeno. Radimo čak i poslove, čistimo, donosimo kome šta treba. Nemam nikakve simptome, ali su videli na kamerama da sam popričao sa jednim Filipincem i došli da me testiraju. Smatram da je to odgovorno, iako imam malu tremu zbog rezultata testova”, kaže Bumbulović, koji već četiri godine radi za ovu kompaniju, i dodaje:

Znam dvojicu Srba koji su ovde na kruzeru, a čuo sam i da je nekoliko njih u izolaciji. Ne mogu da ih posetim, ali koliko sam čuo, oni se osećaju dobro i valjda su zasad negativni na virus.

Na brodu jedino osoblje cirkuliše, sav nameštaj s vlaknima je prekriven kako na njemu ne bi ostajali bacili, dok se staklo, drvo i druge površine redovno dezinfikuju. Svima polako ponestaje strpljenja, ali ostalo nam je da izdržimo do 19. februara. Kompanija će svim putnicima refundirati putovanje a nama isplatiti uvećane plate”, kaže Bumbulović.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More