Moleban za spas srpskih svetinja pred moštima Svetog Mardarija u Čikagu! (VIDEO)

FOTO: S. Dančuo
145

Danas je u manastirima Svetog Save i Nova Gračanica (oba nedaleko od Čikaga) uz prisustvo velikog broja vernika održan Sabor podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, mitropoliji crnogorsko-primorskoj na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, vladikama, sveštenstvu i vernicima.

Sabor u organizaciji Eparhije novogračanička-srednjezapadnoameričke na čelu počeo je u 10 časova arhijerejskom liturgijom u manastiru Svetog Save u Libertivilu, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop Longin sa sveštenstvom. Nakon toga, usledio je moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori pred moštima Svetog Mardarija Libertivilskog, prvog vladike SPC u Americi, inače rodom iz Crne Gore, piše Serbiantimes.info.

Na liturgiji je sasluživao i uvaženi gost iz Crne Gore, izaslanik Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, koji je sklupa sa episkopom dipoklijskim Metodijem ovih dana imao važne sastanke sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu, na kome su ukazali na stanje ljudskih prava u Crnoj Gori i ugroženost verskih sloboda posle donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti države Crne Gore (intervju sa ocem Radomirom Nikčevićem čitaćete ovih dana na Serbian Times-u.

U manastiru Svetog Save u Libertyvillu svetom arhijerejskom liturgijom koju služi episkop Longin počeo je Sabor podrške SPC u Crnoj Gori. Posle liturgije uslediće i moleban. Očekuje se dolazak velikog broja pravoslavnih vernika, Srba i Crnogoraca…🙏

Gepostet von Serbian Times am Samstag, 15. Februar 2020

Posle molebana vladika novogračanički i srednjezapadnoamerički Longin u svom obraćanju jasno je stavio do znanja da su Srbi koji žive na prostorima Amerike uz svoj narod.

Posle liturgije i molebana u manastiru Svetog Save u Libertivilu, za učesnike i goste priređen je ručak u manastiru Nova Gračanica, a ovom prilikom prikupoljena je i značajna svota novca za pomoć mitropoliji SPC u Crnoj Gori.

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More