Beč: Da li ste spremili maske i kostime? Velika maskenbal parada u Prateru!

Youtube printscreen
105

Velika maskenbalska proslava (Großer Wiener Faschingsumzug) je tradicionalna manifestacija i karnevalska povorka koja se održava svake godine u bečkom Prateru, piše dijapora.tv.

Više od 1.000 učesnika učestvovaće u takmičenju za najbolji kostim i masku, a velika parada održaće se u subotu 22. februara 2020. godine sa početkom u 14:00 časova.

Prerušeni gusari, klovnovi, prinčevi i princeze stavljaju osmeh na lice i svi zajedno učestvuju u maskenbalu i prikazuju živopisni svet mašte. Dakle, obucite omiljeni kostim, našminkajte se i obavezno budite deo povorke u Prateru! Znatiželjni, naravno, mogu samo posmatrati ovu nezaboravnu manifestaciju.

Za sve male posetioce koji kostimirani dođu u Prater i žele da posete Planetarijum obezbeđen je besplatan ulaz za brojne predstave koje se tamo odvijaju.

Od 14:00 časova, počinje velika maskenbalska parada, a manifestacija se završava u 17:00 časova.

Program
14:00: Početak parade Riesenradplatz
14:30 – 15:30: Dance ipriredba Vienna Dance Kids | Riesenradplatz
15:00 – 19:30: Besplatan ulaz sa kostimima u Planetarijumu na Prateru
16:30: Ceremonija proglađenja najboljih kostima| Riesenradplatz
16:30: Žurka sa DJ-em | Riesenradplatz
od 18:00: After-Show-Party | Gössereck

Više informacija na zvaničnoj internet stranici Pratera-a.

Osim tematskih aktivnosti posvećenih maskenbalu posetioci mogu uživati i u ostalim atrakcijama na Prateru, posebno u vožnji na Velikom točku.

Porodična zabava u gradskoj kući Rathaus
Kada: Nedelja, 23. februara 2020.
Vreme: od 14:00 do 17:30 časova
Gde: Bečka gradska kuća Rathaus

Najveći porodični karneval u Beču održava se u nedelju 23. februara 2020. godine u svim dvoranama bečke Gradske kuće. To je živopisna zabava u kombinaciji sa raznim muzičkim i scenskim nastupima, lutkarskim pozorištem, Luftburgom i mnogim drugim atrakcijama i ponudama. Muzički kvizovi, diskoteka za decu i emisija Punch i Judi očekuju goste karnevalske zabave u gradskoj kući.

Cene ulaznica:
Odrasli: 5,50 € u predprodaji / 6,00 € na blagajni
Za prvo dete: 4,00 € u predprodaji / 4,50 € na blagajni
Za svako dodatno dete: 3,00 € u predprodaji / 3,50 evra na blagajni
Broj mesta za stolovima: 2,20 evra po sedištu
Za decu do drugog rođendana ulaz je besplatan!

Karnevali
U vremenu pre korizme (deo crkvene godine u trajanju od 40 dana u kojem se katolički vernici pripremaju za Uskrs) širom sveta se održavaju karnevali, a zaljubljenicima u te kostimirane zabave najvažniji je dobar provod i što duža i kreativnija maškaradna povorka. Najpoznatiji svetski karnevali su u Rio de Žaneiru, Venecijanski karneval i Mardi Gras u Nju Orlensu.

Svake godine 11. novembra u samom centru Beča, na Grabenu, zvanično otpočinje sezona balova i maskenbala u Beču koja traje čitavu zimu, a u okviru koje se održi više od 450 balova i na hiljade maskenbala.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More