Kamp “Mia Patria” poziva decu iz dijaspore na nezaboravno druženje u Srbiji

Youtube printscreen Mia Patria
110

Deca iz dijaspore, koja su proteklih godina boravila u kampu Mia Patria u Srbiji, žele da ponove nezaboravno druženje i iskustvo stečeno u kampu, i već se prijavljuju za predstojeće leto. Deca iz Švajcarske, Italije, Austrije, Amerike, Kanade i drugih zemalja povešće i svoje prijatelje sa sobom tako da će, i ove godine, biti veoma živo u kampu Mia Patria, piše dijaspora.tv.

Kamp Mia Patria će se i ovog leta odvijati u Srbiji od 01. do 11. avgusta 2020. godine, a biće realizovan u Opovu, u prirodnom okruženju, udaljen 30km od Beograda. Deca će biti smeštena u hotelu „Stari biseri“, a na raspolaganju su im i brojni prateći sadržaji, sportski tereni, sala za kreativne radionice i slično.

Za vreme trajanja kampa deca iz dijaspore uzrasta od 9-14 godina, imaju mogućnost da za vreme letnjeg raspusta, na kvalitetan i kreativan način, upoznaju svoju matičnu zemlju Srbiju i zavole je na jedan sasvim drugačiji način.

Deca će govoriti srpski jezik i „zaroniti“ u kulturnu i umetničku oazu Srbije, a osmišljene su brojne umetničke radionice i izleti. Dnevni i večernji programi podrazumevaju mnogobrojne sportske aktivnosti, radionice, glumu, igre i slobodno vreme za druženje i odmor. Polaznici kampa će biti raspoređeni u grupama prema uzrastu.

Svake godine deca u kampu imaju priliku i da glume u specijalno osmišljenim projektima kao što su filmovi i pozorišne predstave. Tako su do sad polaznici kampa glumili u „Ivkovoj slavi“, “Putujućem pozorištu Šopalović“ i predstavi „Gospođa ministarka“, koji su se izvodili i snimali na autentičnim lokacijama gde su se snimali i filmovi Montevideo i drugi.

Naime, letnji kamp Mia Patria, koji se održava pod pokroviteljstvom srpskog proslavljenog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića, namenjen je deci iz dijaspore koja žele da se upoznaju sa jezikom, istorijom i tradicijom Srbije, a dodatno i da dožive svet glume.

Letnji kamp Mia Patria održava se već petu godinu za redom i deca iz dijaspore ga obožavaju, jer su naučili mnogo toga zanimljivog i stekli drugare iz celog sveta.

Za decu je obezbežen hotelski smeštaj i svi obroci (3 glavna obroka i dve užine), 4-časovni nadzor i lekarska pomoć u slučaju potrebe, izleti i ostale aktivnosti van kampa.

Prijave su počele 10. februara 2020. godine, a broj polaznika je ograničen.

Za više informacija i prijavu obratite se na office@miapatria.rs ili posetite internet sajt Mia Patria.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More