“Istorijski događaj za Srbiju i srpski boks”: Beograd domaćin Svetskog prvenstva u boksu

Foto: Pixabay
112

Svetsko prvenstvo 2021. godine u boksu održaće se u Beogradu, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora Svetske bokserske asocijacije (AIBA).

Beograd je na samitu u Budimpešti jednoglasno dobio domaćinstvo i ponovo će organizovati najveću svetsku boksersku smotru.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin izjavio je da je dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2021. godine istorijski događaj za Srbiju i srpski boks.

“Biće to velika promocija srpskog boksa, celokupnog sporta naredne godine, ali i ogromna promocija naše države, što je ujedno i sama potvrda da je naša zemlja zaista cenjena u celom svetu. I zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića našoj kandidaturi i radu ljudi iz Bokserskog saveza, nije bilo velikih problema da nam Izvršni odbor AIBA jednoglasno dodeli organizaciju ovako velikog takmičenja. Veliku zahvalnost moram dati i Umaru Kremlevu, generalnom sekretaru Bokserske federacije Rusije, koji nam je bio vetar u leđa”, rekao je Borovčanin.

On je rekao da se nada kako će domaći teren biti veliki podstrek srpskim bokserima da se plasiraju u nekoliko finala Svetskog prvenstva.

“Podsećam da je nekadašnja Jugoslavija na Svetskom prvenstvu u Beogradu, 1978. imala čak sedam medalja. I to će biti i motiv dodatni za naše predstavnike.

Jugoslavija je te daleke 1978. bila velesila u olimpijskom boksu. Nadamo se da će uspeh biti bar delimično ispunjen, jer u današnje vreme, kada posle raspada ŠSR, gotovo svaka bivša Republika ove nekadašnje zemlje ima vrhunske boksere, put do medalje je bar duplo teži”, poručio je Borovčanin.

Šampion sveta održaće se u Beogradskoj areni, a očekuje se dolazak jedne od velikih legendi – Ivandera Holifilda ili Roj Džonsa juniora.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More