Zdravko Grgić najhrabriji policajac Beča? Spasao je dva života a ovo su njegove zasluge (FOTO)

Foto: Unplash/Martin Lostak
205

Građani Beča mogu da biraju svog najboljeg policajca, a favorit je momak sa naših prostora.

Beč bira svog najpolicajca, a u uži izbor ušao je i jedan momak sa Balkana. Zdravko Grgić (27) mogao bi da postane najbolji policajac u glavnom gradu Austrije i to već krajem ovog meseca, piše Telegraf.

Naime, list Kronen Zeitung napravio je anketu gde čitaoci biraju najhrabrijeg pripadnika policije u Beču, a u užem krugu, među samo šest kandidata našao se i Zdravko Grgić, kojem pripisuju brojna herojska dela.

Ugledni list piše da Grgić brine o bezbednosti Bečlija već četvrtu godinu za redom, te da je do sada spasao dva života, uhapsio više od 40 migranata i slobode lišio više od 10 ljudi zbog raznih krivičnih dela.

Grgić je svojevremeno uhapsio i jednog narkomana koji je svoju devojku gotovo pretukao nasmrt. Kobnog dana, Grgić je izašao na teren po pozivu i našao golu devojku prekrivenu krvlju kako leži nasred ulice. Grgić joj je pružio prvu pomoć i predao je lekarima. Potom je krenuo u potragu za zločincem koji je nesrećnu devojku surovo pretukao.

Očevici su rekli da su videli jednog mladića kako je ušao u zgradu u blizini, a Grgić je, prateći krvave tragove, došao do stana na trećem spratu i počinioca ovog krivičnog dela. Kada su ušli u stan zatekli su razjarenog mladića koji je, usled uticaja alkohola i narkotika, krenuo agresivno na njih. Kasnije se ispostavilo da je mladić zaista hteo da ubije svoju devojku batinama, i verujući da je to uradio, njeno telo je bacio na ulicu.

Devojci je samo pukom srećom spasen život, zahvaljujući brzoj intervenciji Grgića i njegovih kolega.

Građani Beča imaju šansu da glasaju do 24. februara, a dodela nagrada predviđena je za 12. mart.

Grgić je rekao da će, ako pobedi, nagradu posvetiti svojim roditeljima.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More