Beograd dobija novo izletište, biće postavljeno na sredini malo poznatog jezera

Foto/Printscreen/You Tube
184

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je novi tender za izradu i postavljenje plutajućeg pontona na jezeru Pariguz u Resniku.

Plutajući objekat – ponton, kako se navodi u dokumentaciji, služiće isključivo za kretanje pešaka, a njegova površina sa stepeništem iznosiće 480 metara kvadratnih.

Biće postavljen na sredini jezera i omogućiće posetiocima neposredniji dodir sa jezerom, prenosi eKapija.

Sekretarijat za privredu raspisao je i tender za izgradnju ostalih sadržaja, kao što su parking-prostor, odmorište i stepenište.

Parking-prostor mora biti pozicioniran severno od jezera a levo od pešačke pristupne staze. Posedovaće ukupno 37 parking-mesta. Odmorište će biti pozicionirano tako da se uklopi u konfiguraciju terena, te će zadržati polukružnu formu, navodi se u tenderu.

Izgradnja pontona i ostalih sadržaja, je prva faza, u okviru projekta “Uređenje slobodnih površina na jezeru Resnik”, potpisanog prošle godine između opštine Rakovica i Sekretarijata. Predračunska vrednost radova ove faze iznosi 20 miliona dinara.

U okviru druge faze predviđena je izgradnja šetališta, dva odmorišta i mobilijara, a u poslednjoj, trećoj fazi, planirano je da se površina od 20 hektara oko jezera ponudi investitorima za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa.

Rok za podnošenje ponuda za oba tendera je 16. mart, kada će se održati i otvaranje ponuda.

Jezero Pariguz u podnožju planine Avale nastalo je izgradnjom brane krajem osamdesetih godina prošlog veka, kako bi se lakše kontrolisale prolećne poplave.

Na inicijativu gradske opštine Rakovica izrađen je i plan detaljne regulacije, na površini od 20 hektara.

Novi tender raspisan je, nakon što je prethodni obustavljen jer na adresu Sekretarijata nije stigla nijedna ponuda.

Izvor B92, Ekapija
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More