DS poziva Vučića da spreči nekontrolisanu mržnju i pozive na obračune

FOTO: DS
383

BEOGRAD – Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da spreči, kako navode, nekontrolisanu mržnju i pozive na obračune koji emituju mediji pod njegovom kontrolom.

„Braneći govorljivo jednu televiziju i jedne novine stao je u zaštitu privatnog interesa, morao bi kao predsednik svih građana osudom gnusnih pretnji upućenih neistomišljenicima koje su objavljene na naslovnoj strani jednog nedeljnika da konačno zaštiti prava svih građana i institut slobode“, saopštili su iz DS.

Kako su naveli, ako su nešto naučili iz perioda Vučićevog mandata kao ministra informisanja, naučili su da „bešćutno tolerisanje ponižavanja ljudi, obezvređivanja mišljenja i deljenja na osnovu stranačke pripadnosti je kraj dijaloga, uvažavanja različitosti i kulture informisanja, a početak lova na veštice“.

„Zovu divljine nema mesta u javnom prostoru“, istakli su iz DS i dodali da kao gradjani i gradjanke Srbije ne dopuštaju i ne pristaju da budu izjednačeni sa pokretnim metama.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More