Sestra Grete Tunberg pokreće muzičku karijeru

Foto/Printscreen/You Tube
45

Mlađa sestra ekološke aktivistkinje Grete Tunberg Beata Ernman objavila je da će naredne jeseni nastupati u Stokholmu zajedno sa svojom majkom u mjuziklu o Edit Pjaf.

Majka Grete i Beate Malena Ernman je poznata operska pevačica koja je predstavljala Švedsku na Evroviziji 2009. godine, prenosi Dojče vele.

Beata, koja je tri godine mlađa od Grete, sa sestriom nema zajedničko samo ljubav prema životinjama i žaštiti životne sredine, već i, kako se navodi, mentalnu bolest.

U biografskoj knjizi posvećenoj porodici Grete Tunberg iz 2018. godine “Scene iz srca”, opisuje se istorija porodice ali i borba za zdravlje obe ćerke.

Kako je majka napisala, Beati su dijagnostifikovani smanjenje pažnje usled hiperaktivnosti, Aspergerov sindrom i opsesivno-kompulsivni poremećaj, koje je Malena Ernman opisala kao “supermoći”.

Premijera mjuzikla “Zauvek Pjaf” biće održana 19. septembra i u njemu Beata igra Edit Pjaf kao mladu devojku, dok njena majka igra odraslu pevačicu.

“Od kada znam za sebe igrala sam i pevala. Izvoditi njenu besmrtnu muziku je ostvarenje sna”, rekla je Beata.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More