Prva dama Amerike dobila nagradu za borbu protiv upotrebe droge

Foto/Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
285

Američka prva dama Melanija Tramp rekla je danas primajući nagradu “Žene različitosti” Hrišćanskog koledža sa Floride za svoj program “Budi najbolji” da njena borba protiv zloupotrebe droge i sajber nasilja “baca svetlo na sve programe širom zemlje i u inostranstvu koji pomažu mladima da shvate šta znači biti najbolji”.

Govoreći pred 550 zvanica na svečanom ručku na Univerzitetu Palm Bič Atlantik, ona je kazala da biti najbolji može da znači i jednostavan čin dobrote, pružanje pomoći onima kojima je potrebna ili učiti lekciju o obogaćivanju života.

“Nadam se da će promocija programa ”Budi najbolji” podsta”i zabrinutost i borbu naše dece i pomoći im da prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju”, rekla je Tramp, koja je taj program pokrenula pre dve godine, prenosi AP.

Ona je kazala da je prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama prvi put u protekle tri decenije zabeležen pad broja umrlih od posledica upotrebe droge, odajući priznanje svom suprugu zbog programa koje sprovodi.

“Opijati utiču na živote više od dva miliona dece u SAD, među kojima su i deca zavisnika. Iz prve ruke sam videla kako zloupotreba droge utiče na porodice koje se bore sa zavisošću”, rekla je Melanija Tramp.

Univerzitet Palm Bič Atlantik na Floridi, koji se nalazi pet kilometara severno od odmarališta i rezidencije Donalda Trampa Mar-a-Lago, saopštio je da godišnja nagrada “Žene različitosti” odaje počast onima koji neguju društvo i porodicu i žele da sačuvaju te ideale za druge.

Florida će, kao i uvek, biti država u kojoj će se voditi najžešća borba na novembarskim predsedničkim izborima.

Tramp je u toj državi 2016. godine pobedio za samo nešto više od 1 odsto.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More