Pucnjava u Nemačkoj: Najmanje devetoro mrtvih, ima i ranjenih (FOTO, VIDEO)

(AP Photo/Michael Probst)
82

Najmanje devet osoba ubijeno je u pucnjavi u dva nargila bara u nemačkom gradu Hanau sinoć, a osumnjičeni je pronađen mrtav u svom domu, saopštila je danas nemačka policija.

Takođe, u kući osumnjičenog je pronađeno još jedno telo.

“Nema indicija da su u napadu učestvovali drugi osumnjičeni. Jedan od dvojice osumnjičenih vrlo verovatno je napadač. Istraga o identitetu žrtava i počinilaca je u toku”, navodi se u saopštenju policije, prenosi Rojters.

Prema raspoloživim podacima, napadač je počinio samoubistvo u svom domu pošto je sa mesta zločina pobegao automobilom.

Motiv napada nije poznat.

Nekoliko osoba je ubijeno u nemačkom gradu Hanau, u blizini Frankfurta, u pucnjavi u sredu uveče, saopštila je lokalna policija.

(AP Photo/Michael Probst)

Za sada nije poznat tačan broj ubijenih, kao ni motiv pucnjave, prenosi AP.

Regionalni radio javio je da je do zločina došlo u nargila baru u centru grada.

(AP Photo/Michael Probst)

Pucnjava se odigrala u dva nargila bara u različitim delovima grada, prenosi “Dojče vele” pozivajući se na lokalne medije. Napadači su prvo otvorili vatru u baru u centru grada, ubivši tri osobe, da bi se zatim odvezli do Keselštata gde je ubijeno petoro ljudi, preneli su nemački mediji. Petoro povređenih prevezeni su u bolnicu i svi su životno ugroženi, prenosi Blic.

Gradonačelnik: Suzdržite se od spekulacija

– Duboko sam pogođen. Potresla me je i sama činjenica da je osam ljudi izgubilo život. Molim sve građane da ne učestvuju u spekulacijama. Policija ima priliku da razjasni i sredi situaciju. Do tada trebalo bi da budemo oprezni, koliko god to bilo teško u ovom trenutku – rekao je Klaus Kaminski, gradonačelnik Hanaua.

Izvor Tanjug, Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More