Ðukanović: Ne postoji nijedan razlog za izmenu ni za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti

Youtube printscreen
60

Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu ni za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, rekao je predsednik Crne Gore, Milo Ðukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo poslednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek.

“Nisam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja ”narod je na ulicama”. To neće ni na koji način sprečiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama”, rekao je lider DPS i šef crnogorske države, preneo je portal RTCG.

Reke ljudi u Crnoj Gori: Više desetina hiljada građana na molebanu i masovnim litijama (FOTO, VIDEO)

Ponovio je da je taj zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji ni jedan, kako je kazao, objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Crna Gora sva u litijama, čak i na samom moru (FOTO+VIDEO)

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Ðukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i prijenom Zakona o slobodi veroispovesti brani svoj građanski koncept.

Litije protiv zakona o slobodi veroispovesti u Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru (FOTO)

“Najveći posao i odgovornost svakako jeste na vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj deo posla, bilo da je reč o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama”, zaključio je Ðukanović na sinoćnoj sednici Glavnog odbora DPS, preneo je portal RTCG.

Isak sa Žabljaka nosio veliki krst i prkosio mećavi: “Greje nas vatra pravoslavlja u duši i oko srca” (FOTO, VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More