“Beč ponosan na srpsku zajednicu”: Gradonačelnik austrijske prestonice reagovao zbog grafita mržnje protiv Srba (FOTO)

Pixabay
218

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig osudio je grafite mržnje koji su se protiv Srba pojavili u glavnom gradu Austrije.

Nakon što je Ambasada Srbije u Beču uputila notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije povodom tih grafita ispisanih na zgradama u 12. bečkom okrugu, Ludvig je u pismu koje je uputio ambasadoru Srbije Nebojši Rodiću iskazao zabrinutost zbog ovakvih pojava.

FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC

On je naglasio da je Beč naročito ponosan na mnogobrojnost nacionalnih zajednica, pre svega na srpsku zajednicu u ovom gradu i podsetio da je glavni grad Austrije otvoren multikulturalni grad u kome nema mesta za mržnju, fašizam i rasizam, kao i da se ne sme dozvoliti da se prave bilo kakvi razdori među narodima.

Beč: Grafiti protiv Srba, ambasador Srbije hitno zatražio reakciju austrijskih vlasti (FOTO)

Nadležnim službama je naloženo da najhitnije prekreče grafite.

FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC

Početkom nedelje otkrivena su dva grafita u 12. bečkom okrugu, na dve zgrade udaljene na oko 50 metara, s porukom mržnje prema Srbima “Srbi na vrbe“ uz ustaški simbol i “Smrt psima i Srbima“.

Ambasada Srbije je odmah reagovala uputivši notu ministarstvima unutrašnjih i spoljnih poslova, osuđujući ovakve poruke mržnje prema Srbima i zatraživši hitnu reakciju, kao i otkrivanje počinilaca.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More