Sneg izazvao nevolje u Beogradu i Novom Sadu (FOTO)

Foto/Unsplash/Justin Snyder
192

BEOGRAD – JKP „Zelenilo-Beograd“ saopštilo je da su, zbog snega koji u Beogradu neprestano pada već više od dva dana, ekipe u toku jučerašnjeg dana i noći sanirale prelomljena stabla i grane na 103 lokacije širom Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, radnici ovog preduzeća i danas nastavljaju da na širem području grada otklanjanju posledice koje je sneg izazvao.
„Sneg koji u Beogradu pada neprestano 48 sati doveo je do formiranja snežnog pokrivača od 40 centimetara. Iako radnici “Zelenila“, svakoga dana, tokom cele godine, vrše redovne mere nege na stablima, sada, usled težine vlažnog snega koji se zadržava na krošnjama, dolazi do preloma grana ili stabla“, rekao je Dražen Tica, direktor Sektora javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“.

Ekipe su intervenisale u ulici Kneza Višeslava, zatim na uglu ulica Braća Baruh i Visokog Stevana, kao i u ulicama Jove Ilića, Vodovodskoj, Svetozara Markovića, Prote Mateje, Siminoj, Visokog Stevana i Krunske, gde su stabla ili grane padale na kolovoz.

Ekipe su u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja.
Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, na koje su pale polomljne grane ili stabla.

Slična situacije je i u Novom Sadu, gde je tamošnje JKP upozorilo građane da izbegavaju parkiranje automobila i da se ne kreću u blizini drveća, jer su grane otežale i lako se lome.

Apelovali su i na vlasnike porodičnih kuća da u što većoj meri otresu sneg sa krošnji drveća.

 

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More