Grenel ostaje izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, imenovan je i za šefa svih obaveštajnih službi SAD

Foto: Tanjug/ AP Photo/Visar Kryeziu
34

Ambasador Ričard Grenel, imenovan je za vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD,a nastaviće istovremeno da obavlja i funkciju specijanog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, rekao je za Tanjug portparol Grenela Dik Kastin.

“Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe”, rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.

Američki predsednik Donald TrampA imenovao je ambasadora Ričarda Gernela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način, navedeno je na sajtu Bele kuće.

U saopštenju je navedeno da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

“Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje”, navodi se na sajtu Bele kuće.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More