Srbi u Beču organizuju litiju za odbranu svetinja u Crnoj Gori (FOTO)

Po blagoslovu Njegovog Prosveštenstva Episkopa austrijsko-švajcarskog gospodina Andreja, Litija će krenuti u 12h, 8. marta

FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC
359

Crkvena opština Svetog Save u Beču organizuje Veliku litiju i molitveno okupljanje usled kršenja osnovnih ljudskih prava Pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori.

Po blagoslovu Njegovog Prosveštenstva Episkopa austrijsko-švajcarskog gospodina Andreja, Litija će krenuti u 12h, 8. marta 2020. godine. Iz organizacije su zamolili da svi zainteresovani dođu kod spomenika ruskom vojniku na Švarcenberg placu odakle će litija i poći.

Učesnici Litije kretaće se glavnim ulicama grada a sve što treba da ponesete je dobro raspoloženje i ikona. Pošto je skup isključivo molitvenog karaktera zabranjeno je nošenje bilo kakvih političkih transparenata, poruka, obeležja stranaka i slično.

Sve što nije u saglasnosti sa svrhom okupljanja biće odmah uklonjeno od strane obezbeđenja, kaže se u pozivnici.

“Dođite da našim sugrađanima pokažemo ko smo i kakvi smo. Dobro došli su svi ljudi dobre volje da sa nama podignu glas protiv nepravde”, piše na pozivnici koju je objavila SPKD “Prosvjeta” na svojoj Fejsbuk straniici.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More