Na putevima Srbije uskoro novi elektro-punjači

Foto/Unsplash/Markus Spiske
54

Javno preduzeće “Putevi Srbije” planira u narednom periodu instalaciju još 10 brzih elektro-punjača duž autoputeva pod naplatom u Srbiji, najavio je danas pomoćnik izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine JP “Putevi Srbije” Darko Savić.

Savić je novinarima na štandu tog preduzeća na beogradskom Sajmu turizma rekao da će ti punjači biti snage od 50 kW i podsetio da je pet punjača već postavljeno na najprometnijim lokacijama još pre tri godine.

Savić je naveo da se već tokom sledeće nedelje očekuje objavljivanje ponovljenog tenderskog postupka za postavljanje tri brza punjača snage 175 kW.

“Objavljivanje očekuejmo u toku sledeće nedelje, a očekujemo brzo i realizaciju projekta”, rekao je Savić.

Ističe da prethodni tenderski postupak nije završen zbog određenih žalbi, ali da je pripremljena dokumentacija za pokretanje novog postupka za instalaciju tri brza punjača.

Realizacija projekta postavljanja elektro punjača planira se do sredine leta.

Savić kaže da JP “Putevi Srbije” ima u planu da za sve korisnike elektro-automobila omogući popust od 13 odsto prilikom plaćanja putarine.

Savić ističe i da se sa ubrzanim završetkom izgradnje koridora radilo i na završetku izgradnje svih naplatnih rampi od Subotice do Preševa, odnosno Subotice do Dimitrovgrada, te da je sada manje čeonih naplatnih stanica, pa samim tim nema ni zadržavanja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More