Ova evropska zemlja će uvesti najstroža pravila oglašavanja onlajn klađenja

Foto/Unsplash/Austin Distel
60

Španska vlada najavila je danas da planira da uvede najstrože propise u Evropskoj uniji o ograničavanju oglašavanja onlajn kladionica.

Oglašavanje za klađenja, pre svega za sportska, u Španiji je naglo poraslo poslednjih godina i dominira u reklamama tokom fudbalskih utakmica, preneo je AP.

Prema rečima ministra potrošnje Alberta Garsona, planirane mere će uticati na reklame na internetu, televiziji i na sportskim događajima i osmišljene su tako da zaustave oko 80 odsto trenutnih reklama za onlajn klađenje.

Zakon će ograničiti reklame za klađenje na televiziji na termine između 01 i 05 sati ujutru, osim za vreme sportskih događaja, kada se mogu prikazivati tek nakon 20.00 časova.

Vikendom, inače, mnogi fudbalski mečevi počinju pre 20.00 časova.

Osim toga, poznatim zabavljačima ili sportskim zvezdama biće zabranjeno učešće u reklamama za klađenje.

Kladionicama će biti zabranjeno da naplaćuju sportskim stadionima da ih reklamiraju kao sponzore, a timovima koje sponzorišu kladionice biće zabranjeno da prodaju dresove dečjih veličina s nazivom kladionice.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More