Godfri objavio video iz Kragujevca i mnoge oduševio: “Nije uvek lako razumeti Balkan, ali je lako zaljubiti se u njega” (VIDEO)

FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC
127

Otkako je stigao u Srbiju ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri oduševljava pratioce na društvenim mrežama gde kači slike i snimke hrane srpskih specijaliteta. Koliki je gurman dokazao je i danas prilikom posete Kragujevcu, piše Blic.

– Nije uvek lako razumeti #Balkan ali je lako zaljubiti se u njega, njegove ljude, kulturu i naročito hranu. Kragujevačka kafana “Balkan” sve ovo dokazuje. Hvala – napisao je Godfri na Tviteru.

Ova objava se brzo proširila na Internetu i skupila brojne lajkove i komentare.

– Vas prati 13K. Mi bolju reklamu nismo mogli da dobijemo. Bravo – napisao je Vekoslav.

Ambasador inače svoje kulinarske afinitete deli sa pratiocima na Tviteru. Posebnu sklonost razvio je prema srpskim specijalitetima, pa gde god da putuje po našoj zemlji uvek svrati na dobru klopu. Sve to uvek snimi i podeli svojim pratiocima.

Godfri je prilikom dolaska u Srbiju zatražio od od pratilaca da mu preporuče šta da proba od domaće hrane i od tada ne prestaje njegovo oduševljenje ovdašnjim jelima. Tako je američki ambasador probao niški roštilj, čuveni “indeks sendvič” u Novom Sadu, ali je pazario i picu u piceriji koja zapošljava migrante u Beogradu i tako im pomaže.

Američki ambasador u našoj zemlji postao je krajem oktobra kada je zamenio svog prethodnika Majkla Skata. Kao jedan od glavnih zadataka tokom svog mandata navodi se zalaganje za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Ambasador Godfri objasnio zašto se krsti sa tri prsta (VIDEO)

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More