Srbija postaje turistička sila! Naša zemlja u čuvenom “Mišelinovom vodiču”!

FOTO: Wikipedia
138

Vodič će biti promovisan na Beogradskom sajmu, a u Francuskoj će početi promocija tek od proleća. U prodaji će se naći od aprila.

Čuveni “Mišelinov” vodič konačno je uvrstio Beograd i Srbiju čime je naša zemlja dobila još jedno priznanje da je postala turistička sila, prenosi Serbiantimes.info.

Premijerno na 42. Sajmu turizma, koji je počeo danas na Beogradskom sajmu, biće predstavljen turistički vodič uglednog “Mišelina” čiji su inspektori tokom jeseni boravili u Srbiji.

“Mišelinovi” inspektori su došli na naš poziv i sugerisali smo im mesta koja bi trebali da posete, ali je i za nas iznenađenje šta su uvrstili u bedeker, jer na njih niko ne može da utiče”, kaže Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije.

Vodič će biti promovisan na Beogradskom sajmu, a u Francuskoj će početi promocija tek od proleća. U prodaji će se naći od aprila.

Vodič je na francuskom, obuhvata Beograd i Novi Sad, kao i mesta u okolini na koja turisti mogu da odu na izlet.

Inspektori su inkognito putovali tokom jeseni, obilazili turistička mesta i prema svom utisku davali ocene.

Tako su, recimo, najviše ocene (čak 3*) dobili Narodni muzej i Hram Svetog Save. Zanimljivo je i da su bolje ocenjeni Knez Mihailova, Beogradska tvrđava i Zemun od Dedinja, Dorćola i Neimara.

Istakli su i nekoliko kafana, međutim ove ocene ne treba mešati sa zvezdicama koje se dodeljuju restoranima.

Posebno su istakli zelene JKP Gradske pijace Zemunska i Kalenić.

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More