Preminuo radio novinar i pilot Zoran Modli, zapisao najdirljiviju priču o nostalgiji (FOTO)

Foto: Wikipedia
468

Radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli preminuo je u 71. godini, javila je Radio Laguna.

Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je plocu “Zoran Modli i leteca diskoteka” i bio je urednik jedne rubrike u muzickom magazinu “Džuboks”.

Modli je sa Borom Đordevicem pocetkom 1975. godine osnovao grupu “Hajduk Stanko i jataci”, u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.


Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju “Ventilator 202”, sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju “Modulacije” Modli počinje na tada novoosnovanom radiju “Pingvin” u maju 1993. godine, prenosi N1.


Od 2000. pokrece emisiju “Zair” (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

Zoran Modli je autor najdirljivije priče o nostalgiji koja razjeda naše ljude o tuđiji. Nostalgija koja nastupi unutar čoveka kada posle duže vremena po prvi put vidi svoju domovinu ili oseti njen vazduh, gotovo nikada nije lako objašnjiva. Upravo jedna takva priča koju je dobio naš pilot Modli od pilota srpskog porekla koji je posle dužeg vremena leteo nad Srbijom, mnogima je naterala suze na oči.

O preletu srpskog pilota preko otadžbine iz stranog aviona posle decenije objave i dalje se priča

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More