Jelena i Novak doneli važnu odluku u vaspitavanju njihove dece! (FOTO)

Foto: printscreen/youtube
144

Jelena Đoković govorila je o načinu na koji vaspitava naslednike Taru i Stefana, te istakla da su ona i Novak odlučili da se ne služe metodama koje podrazumevaju batine.

Jelena je juče u Beogradu učestvovala u panel diskusiji “Budućnost je sad”, a u neformalnom razgovoru nakon panela govorila je o tome kako odgajati decu u današnje vreme, prenosi Blic.

View this post on Instagram

Five years ago, on this day, I was born again. This time, along my side came a very brave little boy, to hold my hand, sleep on my chest and open my mind, heart and soul to all the new knowledge out there that I didn’t touch yet…. and call me Mama. It may sound funny to say I was born on this day, and not him, but first time mom, i had no clue what I got myself into for life and he knew all too well. He was so ready! He was the one to guide me through all the massive changes in my life. Thank you my love, my Master, my Guru, my best friend, my biggest life teacher, my soulmate. How lucky I am to have you to lead me! Now, we get to be much better team for little Tara too! You are changing so fast and not getting attached to it, teaching me I should let go and enjoy life as is, too. I am just so grateful and emotional. What a blessing to grow with you! Happy birthday Stefan – my prince. And thank you for being patient with me, I have so much growing up to do along your side… how lucky is this mama to have you boy🎂🙏🌞❤️ . Na današnji dan, pre pet godina, rodio se Stefan, a rodila sam se ponovo i ja. Ovog puta kao Mama, i ovog puta sam imala mog malenog dečaka da me drži za ruku, da mi spava na grudima, peva i plače sa mnom dok učimo život iznova… Koliko si samo promena uneo u naše živote mali VELIKI Učitelju. Zahvaljujući tvojoj mudrosti i strpljenju smo i bolji roditelji seki Tari. Zahvaljujuci tebi smo postali prava mala porodica. Toliko se brzo menjas, napredujes, i ne vezujes ni za kakve promene vec samo hrabro koracas napred… koliko mudrosti u jednom malom telu, a velikoj duši. Divno moje maleno, hvala ti beskrajno na svakom danu rasta s tobom i uz tebe. Za osmeh, tantrume, ljutnje, zagrljaje, poljupce, “a što”, “neću”, “ne dam”… hvala beskrajno ❤️🌞🙏 Volim te i hvala ti na strpljenju. Rastemo zajedno evo vec pola decenije! 🤣🤓🥳🤪🎂

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

“Ja se bavim svime što želim, bavim se svojom porodicom, decom i mužem, a i pišem. Mislim da ću jednog dana biti spisateljica, mada već pišem za naš brend (časopis Original). Praktično ne žalim ni za čim i ne mislim da se nisam u nečemu ostvarila zato što sam Novakova supruga. Naprotiv, zbog toga sam se u svemu još više izgradila”, istakla je Jelena.

O tome kako vaspitava sina Stefana i ćerkicu Taru i da li će uticati na njihov izbor zanimanja, Jelena Đoković je rekla:

“Da li vam ja delujem tako? Oni mene vaspitavaju i prevaspitali su me od njihovog prvog dana. Ja ih ne vaspitavam. Zbog njih sam svesna koliko imam još da rastem, i sagledavam svoje greške. Oni mi pokazuju da ne mogu više da mislim da znam bolje od njih. Oni su toliko čisti, bez grešaka, predrasuda, idu u svet sa takvom živošću i nevinošću. Nama stalno govore da ne budemo naivni. Ali, baš treba da budemo takvi. Otvoreni, bez očekivanja. Ja to učim od svoje dece. Nikada neću ništa očekivati od njih. Svojoj deci ću uvek reći: ‘Ma, vi ste najbolji! Ne treba vam ništa više!’.

Kako je dalje navela, ćerka Tara i sin Stefan nikada nisu dobili batine.

“Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, verujem da će zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti”, istakla je Jelena, a prenosi gorepomenuti portal.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More