“Dobro izvedeno”! Veliko priznanje i nagrada za srpske arhitekte u Frankfurtu (FOTO)

Foto: PixaBay
160

Arhitekte Bojana Marković i David Bilobrk osvojili su priznanje „German Design Awards”, koje im je u Frankfurtu dodelilo Nemačko veće za dizajn.

Priznanje je stiglo u kategoriji enterijer za štand „Četiri zemlje jedan jezik”, koji je prikazan na 62. Sajmu knjiga u Beogradu, piše Politika.

Žiri je naveo da „dizajn štanda kreira jedinstvenu toplu i relaksirajuću atmosferu koja se prenosi kroz zakrivljene zidove”, dodajući komentar: „Veoma dobro izvedeno!”

“Ova nagrada je za nas od velikog značaja s obzirom na to da su retke prilike da projekti na našem području, za koje su budžeti uglavnom skromni, imaju priliku za međunarodno priznanje. Želeli smo funkcionalnu kompoziciju koja svojom atraktivnošću naglašava značaj gosta na sajmu knjiga”, kaže za naš list Bojana Marković.

Drveni štand, na 210 kvadrata, projektovan je za potrebe zajedničkog predstavljanja zemalja nemačkog govornog područja: Nemačke, Austrije, Švajcarske i Lihtenštajna, i sastoji se od biblioteke, trga, dela za promocije. U njegovom sklopu su police za knjige, klupe, izložbeni paneli, ljuljaške. Projekat „Četiri zemlje jedan jezik” Bojane Marković (koja je u ime našeg tima bila na dodeli u Nemačkoj) i Davida Bilobrka osvojio je i nagradu „Ranko Radović” za 2018. za realizovano arhitektonsko delo.

 

 

Izvor Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More