“Srbi su poseban, nebeski narod”, Kenijac koji obožava Srbe, svirao sa Čolom i Brenom a zovu ga Steva Šumadinac! (FOTO, VIDEO)

FOTO: Wikimedia Commons
250

Rođen je u Keniji, ali već duže od pola veka živi u Srbiji i zato je Stiv Hanington ustvari – Steva Šumadinac.

U Beograd je došao davne 1965. godine, tu je završio srednju Medicinsku školu, a potom upisao Psihologiju. Osamdesetih godina prošlog veka postao je jedan od najpoznatijih Jugoslovena, sa svojom čuvenom rečenicom “Mače, idem u Kluz”, a danas svesrdno radi na širenju srpsko – kenijskog prijateljstva, prenosi Serbiantimes.info.

“Srbi su zaista poseban, nebeski narod. Ovde su me dočekali kao rod rođeni. Beograd nikad nije izgubio svoj duh i to je moj omiljeni grad. Uvek mu se rado vraćam jer najlepše trenutke života doživeo sam ovde i zato želim svojim sunarodnicima da pokažem koliko je Srbija prelepa zemlja, a vaš narod izuzetan”, kaže Steva Šumadinac i otkriva kako je dobio svoj nadimak.

Za vreme studiranja imao sam puno prijatelja iz cele Srbije, i često sam sa njima odlazio u Šumadiju, tamo sam bio omiljeni gost i tako sam dobio ovo pravo srpsko ime, ali i nadimak”, kaže kroz osmeh ovaj sigurno najveći Srbin među Kenijcima. Ali i najveći Šumadinac među Kenijcima.

Svirao je gitaru sa našim najvećim zvezdama, Zdravkom Čolićem i Lepom Brenom, a i sam peva na srpskom i svahili jeziku. Iako kaže da je “star kao Biblija” i dalje redovno svira sa svojim bendom, a cilj mu je ipak da srpski narod upozna sa lepotama svoje rodne zemlje i da se vidi kako su ta dva naroda toliko daleka, a toliko slična po svojoj ljubaznosti i gostoprimstvu.

Foto: PrintSCreen/YouTube/Stiv Hanington zvani Steva Šumadinac

“U Najrobiju u centru grada postoji nacionalni park i samo korak vas deli od divlje, surove prirode. Srbi još uvek nisu dovoljno upoznati sa svim lepotama Kenije i safarija, a nadam se da će se to vremenom promeniti. Godišnje samo oko 1.000 ljudi sa ovih prostora poseti našu zamlju”, konstatuje Stiv, koji radi na tome da se situacija promeni.

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More