Hotel u Evropi u karantinu zbog koronavirusa, u Hrvatskoj zabeležen drugi slučaj

(AP Photo/Darko Bandic)
247

Države širom sveta pripremaju se za eventualno širenje koronavirusa, od koga je do sada obolelo 80.970, a preminulo 2.763 osoba.

Najviše zaraženih u Evropi ima u Italiji gde je preminulo 11 osoba, a zaraženo 300 osoba, a prvi slučajevi zabeleženi su u Hrvatskoj, Švajcarskoj, Austriji, prenosi CNN.

U Velikoj Britaniji, ali i drugim evropskim zemljama, učenici koji se vraćaju sa ekskurzija savetuju se da neko vreme ostanu u kućama, dok su izdate i preporuke da se ne putuje u Italiju zbog koronavirusa.

Zvaničnici SAD saopštile su u utorak popodne da očekuju širenje epidemije koronavirusa i pozvale škole, kompanije i lokalne vlasti da razmisle o merama opreza poput otkazivanja javnih dešavanja.

Šefica američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Nensi Mesoner rekla je da se očekuje širenje virusa u SAD.

Australijski ministar zdravlja Greg Hant najavio je da će u toj zemlji biti zatvorene škole i otkazana sportska dešavanja ukoliko dođe do velike epidemije koronavirusa, prenosi Rojters.

U toj zemlji zabeležena su 23 slučaja.

Novi slučajevi virusa zabeleženi su i u Hongkongu, Bahreinu, Tajlandu, Filipinima, Japanu.

Još jedan hotel u Evropi u karantinu zbog koronavirusa

Još jedan hotel u Evropi od danas je u karantinu zbog pojave koronavirusa, piše Tanjug.

Radi se o “Grand hotel Evropa” u austrijskom gradu Insbruk, gde je recepcioner, inače državljanin Italije, oboleo od koronavirusa, prenosi Rojters.

Početkom nedelje hotel na Kanarskom ostrvima je stavljen u karantin jer su gosti hotela, bračni par, pozitivni na taj virus.

U Insbruku su inače zabeležene prve dve osobe u Austriji pozitivne na koronavirus.

Italija: Identifikovan prvi pacijent oboleo od kovida-19

U Italiji još nije identifikovan nulti pacijent, ali jeste prvi, a to je 38-godišnji muškarac kojem je samo poznato ime – Matija i koji je zbog respiratornih problema bio hospitalizovan na odeljenju intenzivne nege u Kodonju, a trenutno se nalazi u bolnici San Mateo, 35 kilometara južno od Milana.

To je saopštio portparol italijanske civilne zaštite i dodao da je i njegova trudna supruga takode pozitivna na koronavirus i da je hospitalizovana, ali da njeno stanje nije zabrinjavajuće, prenosi CNN.

Drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je zabeležen drugi slučaj koronavirusa, a radi se o bratu pacijenta koji je oboleo, dok je njegova devojka negativna na virus.

Zaražen je i brat mladića kojem je u utorak dijagnostifikovan koronavirus nakon što se vratio iz Milana gde je sa devojkom bio na utakmici Lige šampiona, prenosi Jutarnji list, navodeći da im je to potvrdio ministar zdravlja Beroš.

U Klinici za infektivne bolesti trenutno je hospitalizovano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus.

List prenosi i da je u Splitu opsadno stanje jer je u luku uplovio brod iz Ankone, koji je dočekala posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor.

Na brodu je oko 80 putnika, ali za sada nema podataka da li je neko od njih sa severa Italije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More