“Na srpskom čitaj za pet”, dijaspora u Italiji čuva jezik od zaborava (FOTO)

Foto: Fejsbuk stranica Centar za bolje vaspitanje/Dani srpske kulture u Italiji
156

U organizaciji Saveza Srba u Italiji i Centra za bolje vaspitanje “Zaviri” iz Beograda u februaru mesecu je održano devet radionica u devet gradova severnog dela Italije.

U organizaciji Saveza Srba u Italiji i Centra za bolje vaspitanje “Zaviri” iz Beograda u februaru mesecu je održano devet radionica u devet gradova severnog dela Italije pod nazivom „Na srpskom čitaj za 5“ a u okviru manifestacije „Dani srpske kulture u Italiji“, pišu Večernje novosti.

Radionice su odražane u devet gradova: Vićenca, Basano del grapa, Skio, Tori di Kvartesolo, Valdanjo, Alonte, Rovereto, Arzinjano i Udine.

Radionice su vodili mr Snežana Milošević Ješić i Zoran Ješić iz Beograda. Na promocijama se čitalo, prepričavalo, glumilo i pevalo na srpskom. Vokalni solista pesme koja predstavlja muzičku podršku učenju jezika, Vasilije Ješić, inače sin bračnog para Ješić, aktivno je učestvovao u lutkarskoj radionici promovišući lako učenje čitanja ćirilice i pesmu „Čitaj za 5“.

Održano je i predavanje o mestu maternjeg jezika u skali vrednosti koje su neophodne za pravilan razvoj ličnosti. Lutkarska radionica posle kratkog ali upečatljivog predavanja, podstakla je direktno učešće dece u igri koja olakšava razumevanje pročitanog sadržaja.

U radionicama su učestvovali i deca i roditelji. Autori radionica stvarali su veselu i prisnu atmosferu u kojoj su deca bili protagonisti u usvajanju novih sadržaja.

Izvor Večernje Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More