Stjuardesa pozitivna na koronavirus, istražuje se sa kim je bila u kontaktu

Pixabay
82

Stjuardesa Korean Era koja je bila pozitivna na testu za koronavirus radila je na letovima između Seula i Los Anđelesa, saopštio je Korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

Južna Koreja prijavila je danas 334 nova slučaja koronavirusa, što je najveći dnevni porast dosad, a ukupan broj zaraženih sada iznosi ukupno 1.595, što je najviše izvan Kine, javlja Rojters.

Stjuardesa koja je obolela radila je na letu KE017 kompanije Korean Er sa aerodroma u Seulu do Los Anđelesa 19. februara, kao i na povratnom letu KE012 20. februara, javile su novinske agencije Jonhap i drugi mediji, a potvrdili južnokorejski zvaničnici.

“Ona je poletela nakon što su se pojavili simptomi, a mi istražujemo ljude koji su imali kontakt sa njom na letu”, navodi se u saopštenju KCDC.

Stjuardesa, koja ima 20 godina, kasnije je bila pozitivna na testu na virus, a trenutno se nalazi u bolnici.

One je bila član posade na letu korejske kompanije KE958 iz Izraela za Seul 15. i 16. februara, saopštio je KCDC. Putnici na tom letu uključivali su južnokorejsku versku grupu sa kojom je povezan 31 slučaj koronavirusa.

“U toku je istraga o mestima koja je pacijentkinja posetila i ljudima sa kojima je imala kontakt”, saopštio je KCDC.

Ostali članovi posade koji su leteli sa njom nalaze se u 14-dnevnom karantinu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More