Kanađani više neće obezbeđivati Harija i Megan

FOTO: Wikimedia Commons
146

Kanada više neće pružati usluge obezbeđivanja britanskom princu Hariju i Megan Markl, saopštila je danas kanadska vlada nakon što se par odrekao uloge visokih članova britanske kraljevske porodice.

“Pošto vojvoda i vojvotkinja trenutno imaju status međunarodno zaštićenih osoba, Kanada ima obavezu da im pruža pomoć u obezbeđivanju po potrebi. Pomoć će prestati narednih nedelja, u skladu sa promenom njihovog statusa”, navodi se u saopštenju kanadske vlade, prenosi Rojters.

Kraljevska kanadska policija pomagala je londonskoj Metropoliten policiji u vezi s bezbednošću vojvode i vojvotkinje od Saseksa povremeno od novembra kada su oni počeli šestonedeljni odmor u Kanadi, navodi se u saopštenju federalne kancelarije ministra za javnu bezbednost.

Međutim, kako se Hari i Megan više ne smatraju visokim članovima britanske kraljevske porodice, oni više neće dobijati obezbeđenje plaćeno javnim novcem, a koje, kako se procenjuje, košta više miliona dolara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More