Austrija: Apoteke počele da proizvode sredstvo za dezinfekciju

Pixabay
88

Dolazak koronavirus i na tlo Austrije izazvao je nestašice određenih proizvoda u austrijskim apotekama, kao što je dezinfekciono sredstvo.

Dok se zaštitne maske već duže mogu samo teško naći, od pre par dana nestala su gotova sredstva za dezinfekciju u mnogim apotekama.

Zbog toga su apotekari počeli sami da proizvode sredstva za dezinfekciju od stopostotnog alkohola.

Iz pojedinih apoteka kažu da su poslednje gotovo sredstvo za dezinfekciju prodali još u ponedeljak, a da trenutno nije moguće naručivanje novog kontingenta.

Apotekarska komora reagovala je na tu nestašicu pismom sa receptom za proizvodnju sredstva za dezinfekciju, ali trenutno za to potreban Izopropanol je takođe teško nabaviti, pa se pribegava alternativi – stopostotnom alkoholu.

Potražnja za zaštitnim maskama i dalje je velika, a zbog globalne potražnje maske svih vrsta je teško nabaviti.

Takođe u Austriji, od pojave prvih slučajeva infekcije koronavirusom, postoji veća potražnja i za vitaminskim prepAratima.

S tim u vezi je ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober ukazao građanima da maske nisu potrebne jer ne predstavljaju delotvornu zaštitu protiv virusa ili bakterija koji se prenose kroz vazduh.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More