Čuvaju identitet mladih u dijaspori: “Bambi” iz Beča organizuje festival “Mi smo deca vesela” (FOTO)

Foto: PIxaBay
179

“Mi smo deca vesela”, dečji festival koji tradicionalno organizuje udruženje Bambi iz Beča, očekuje veliki broj gostiju i dece i roditelja, piše dijaspora.tv.

U subotu 07. marta 2020. u prostorijama VHS Meidling 1120 Wien, Längenfeldgasse 13-15, u organizaciji Kulturno sportskog društva Bambi iz Beča, održaće se sedmi po redu, tradicionalni dečiji festival pod nazivom „Mi smo deca vesela“.

Od samog početka i osnivanja ovog festivala koji je posvećen spajanju tradicionalnog, kulturnog i umetničkog nasleđa sa jedne strane i deteta kao najvećeg dara od Boga, upravni odbor i stručni saradnici Kulturno – Sportskog društva Bambi ostvaruju jedinstvo između prošlosti i budućnosti, izgrađuju i čuvaju identitet kod mladih u dijaspori.

Festivalom „Mi smo deca vesela“ svi zajedno gradimo most kojim kroz igru, pesme, radionice, koreografije i ostale prateće programe ostavljamo u amanet našoj deci nasleđe naših predaka. Ujedno od naše dece učimo kako da sačuvamo neiskvareni pogled i osmeh pun ljubavi, čistog i nevinog srca“, izjavio je Aleksandar Saša Stanković, predsednik KSD Bambi.

„Zahvaljuje se svim kulturno umetničkim društvima i institucijama koje zajedno sa nama podržavaju ovaj festival i njemu slične. Uprava KSD Bambi zahvalna je Upravi za saradnju s dijasporom i Ambasadi Srbije u Beču na podršci u očuvanju srpske tradicije i identiteta našeg naroda u Austriji i šire“, istakao je Stanković.

U prvom delu festivalskog dana deca imaju priliku da učestvuju u 6 različitih radionica:

– Igraonica na temu „Zajedno smo lepši i jači“
– Literarnoj radionici „Oblici rimovanja u pesmama“
– Pevačkoj radionici na temu „ Tradicionalno – srpsko pevanje“
– Igračkoj radionici na temu „Srpsko kolo u 3 i u 6“
– Instrumentalna radionica na temu „Tradicionalni instrumenti na Balkanu“
– Likovna radionica (2D i 3D perspektiva)

U drugom delu festivala „Mi smo deca vesela“ deca će predstaviti svojakulturno umetnička dostignuća izvođenjem koreografija pod budnim okom tročlane stručne komisije:
– Profesor Dragan Janjić
– Etnomuzikolog Jelena Simić
– Umetnički direktor KSD“Bambi“ Vladan Radojković

Posle zvaničnog dela programa, nastaviće se druženje uz bogat program, a sigurno ćebiti sklopljena i nova prijateljstva koja deci omogućava dečji festival „Mi smo deca vesela“.

Uprava kluba KSD Bambi poziva sve zainteresovane da se pridruže i ponesu dobro raspoloženje, a naravno najdraži gosti su mališani i deca sa svojim roditeljima, jer je njima i posvećen ovaj jedinstven festival u Beču.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More