Pomoć za dečje bolnice u Srbiji, Karađorđevići priredili gala večeru u Londonu (FOTO)

Foto: Dvor.rs
162

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa humanitarnom organizacijom „Lajflajn” Velika Britanija bili su domaćini gala večere, na kojoj su prikupljena sredstva za kupovinu najneophodnije opreme za dečje bolnice u Srbiji.

Ovaj humanitarni događaj bio je organizovan u Berkli hotelu sa 5 zvezdica u Najtsbridžu u Londonu – ustanovi koja postoji od početka 1800-te, prenosi Politika.

Foto: Dvor.rs

Član upravnog odbora g-din Lazar Vuković istakao je neumorni rad pokroviteljke humanitarne organizacije princeze Katarine: „Njeni napori u proteklih 26 godina da poboljša zdravstveni sistem u Srbiji daju izvanredne rezultate. Njene aktivnosti će se nastaviti i u budućnosti, zahvaljujući vernim prijateljima koji podržavaju Lajflajn”.

Aukcija uživo je organizovana zahvaljujući aukcijskoj kući „Sotebi”, a ponuđeni su potpisan dres fudbalera Nemanje Matića, ručak sa britanskim komičarem Džonom Čalisom i haljina Roksande Ilinčić. Gosti su uživali u muzičkom nastupu RJ Giba (sina pokojnog člana grupe Bi Džiz Robina Giba).

Foto: Dvor.rs

Dobrotvornoj večeri prisustvovali su i ambasador Kuvajta u Velikoj Britaniji, ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji, Dragan Stojković sa suprugom, Mateo Kovačić, članovi upravnog odbora „Lajflajna” Velika Britanija i mnogi drugi gosti.

Humanitarna organizacija „Lajflajn” Velika Britanija je međunarodna organizacija osnovana 1993. godine kao hitan odgovor na tragičnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji koja je bila ugrožena ratnim sukobima i sankcijama. Od samog početka, pokrovitelj princeza Katarina obezbeđuje pomoć svima kojima je pomoć potrebna u Srbiji.

Izvor Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More