Francuska smotra srpskog folklora! Najbolje ekipe učestvovaće na Evropskoj smotri u maju 2020. godine

Foto: prtscreen YT
299

U subotu 07.marta će se održati takmičenje folklornih društava u Francuskoj posle kojeg će četiri najbolje plasirane ekipe dobiti pravo da učestvuju na Evropskuoj smotri srpskog folklora koja će se održati 30. i 31. maja 2020. godine u Parizu.

Od Kulturno umetničkih društava iz Francuske takmičiće se “Abrašević”, “Biseri”, “Izvor”, “Mladost”, “Oro”, “Sveti  Nikola”i “Šumadija”.

Žiri na francuskoj smotri srpskog folklora 7. marta su Doktor Selena Rakočević (etno muzikolog), Vilma Niškanović (etnografski muzej u Beogradu) i Doktor Mirjana Zakić (etnomuzikolog), piše Svi Srbi u Parizu.


Kako je rekao Bojan Stefanović, predsednik Saveza srpskog folklora Francuske, novac prikupljen od ulaznica će biti iskorišćen za organizaciju evropske smotre koja će se odžati 30. i 31. maja. Za tu priliku je region Pariza (région Ile de France) je izdvojio 25000€ (podaci sa zvanične Fb.stranice) što je 33% od ukupnih troškova navodi se u saopštenju.

Adresa gde će se smotra održati je Salle Pablo Neruda, 31 Avenue du Président Salvador Allende, 93000 Bobigny.

Početak u 20h, cena ulaznice 20 evra.

 

Izvor Svi Srbi u Parizu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More