Češka policija objavila snimak hapšenja crnogorskog bosa (VIDEO)

YouTube/Printscreen/Policie ČR
148

BEOGRAD – Češka policija potvrdila je da je na zahtev Crne Gore, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, uhapsila prošle sedmice u Pragu jednog od vođa „kavačkog klana“ a danas je objavila i video hapšenja 12. decembra u Pragu.

Prema pisanju balkanskih medija reč je o Slobodanu Kašćelanu (55) iz Kotora, ali češka policija nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mesto hapšenja.

Na snimku se vidi kako oko 30 specijalaca ulazi u zgradu gde je Kašćelan boravio, obara ga na zemlju, stavlja kapuljaču i hapsi.

„Češka policija uhapsila je muškarca mesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je menjao mesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave“, izjavila je portparolka češke policije Lenka Sikorova.

Lenka Sikorova dodala je da hapšenje sprovela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobegne, a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Kašćelan čeka sada u zatvoru u Češkoj da se okončaju pregovori o njegovom izručenju Crnoj Gori.

„Međunarodni nalog za hapšenje izdao je za njega 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično dela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu preti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori“, saopštila je danas češka policija.

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Nemačke, Švajcarske i Španije.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More