Ostvarenje koje je pronašlo svoj put na globalnoj sceni! “Senke nad Balkanom”, prva domaća serija dostupna celom svetu na platformi Amazon prajm (VIDEO)

"Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili ''Senke'', već i za srpsku kinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska serija bude dostupna celom svetskom auditorijumu, poručili su autori serije.

Foto: Printscreen Youtube
132

Najgledanija domaća TV serija “Senke nad Balkanom” biće dostupna gledaocima širom sveta na online platformi Amazon prajm, saopštili su producenti serije.

Nakon višemesečnih pregovora “Senke” su pronašle svoj put na globalnoj sceni, čime su postale prva srpska TV serija koja će biti dostupna na jednoj od najvećih svetskih platformi.

“Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili ”Senke”, već i za srpsku kinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska serija bude dostupna celom svetskom auditorijumu. Pregovori su trajali skoro dve godine i uspeli smo da jedna tako značajna platforma, koja sustiže NETFLIX, uvrsti u svoj sadržaj i “Senke nad Balkanom”. Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i u Rusiji, “Senke” će moći da gleda čitav svet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona”, izjavio je reditelj i kreator “Senki” Dragan Bjelogrlić.

Serija “Senke nad Balkanom” je dramski triler čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka, u kojem se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal.

Pored Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, glumačku podelu “Senki” čine i Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Žarko Laušević, Marija Bergam, ali i međunarodna postavka – slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznate “komšije” Goran Bogdan i Bojan Navojec (Hrvatska), Toni Mihajlovski i Petar Arsovski (Makedonija).

Scenario za seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku potpisuje Manjifiko.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More