San Francisko: Državljanin Srbije zaražen koronavirusom

Foto/Printscreen/You Tube
215

Na kruzeru “Grand prinses” kod San Franciska, na kojem je 3.400 putnika i članova posade, potvrđeno je da je 21 osoba zaražena korona virusom, među kojima je i jedan državljanin Srbije, član posade, što je za RTS potvrdila majka obolelog.

“On je tri dana bio bolestan, rekao je svom supervizoru da mu nije dobro, ali ovaj mu nije dozvolio, mislio je da neće da radi. Kaže, prehladio sam se, uši su mi zapušene, imam temperaturu, malaksao sam, ali moram da radim. Onda je tek po podne otišao kod lekara, a oni su ga odmah izolovali”, rekla je ona.

Kako je dodala, doktorka je došla, pregledala ga i rekla da zna da ima korona virus.

“On je u izolaciji, ne zna ni ko je zaražen ni šta se dešava, ne sme da izađe, hrana mu se donosi ispred vrata. Rekla je doktorka da ne piju nikakve lekove, da se taj virus povlači sam od sebe kao i ovaj grip, da će samo biti u karantinu u nekoj lokalnoj bolnici 14 dana”, ispričala je majka obolelog.

Kruzeru je zabranjeno da pristane u San Francisko, a helikopterima američke Nacionalne garde dostavljeni su paketi sa testovima na virus.

Kod 60 do sada testiranih putnika i članova posade, infekcija je utvrđena kod 21.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More