Čikago: Na festivalu ansambla “Soko” orila se pesma i kolo igralo do jutra

Printscreen RTS.RS
264

Iz godine u godinu, folklorni festivali širom Amerike pokazuju da su jedan od najboljih načina za povezivanje članova tamošnje srpske zajednice. Tako je bilo i na festivalu ansambla “Soko”, koji deluje pri staroj crkvi Vaskrsenja Hristovog na Palmer Skveru u Čikagu, piše RTS.RS.

Folklorni ansambali iz više crkvenoškolskih opština nastupili su na teritoriji Čikaga.

Printscreen RTS.RS

Tako protiču folklorni festivali u Čikagu kao što je ovaj u organizaciji ansambla Soko na Palmer skveru, na samo 10 minuta od strogog centra Čikaga.

Nikola Krčadinac je koreograf ovdašnjeg ansambla već tri decenije.

„Ovaj folklorni festival je bio dosta uspešan, deca su nastupila sa voljom i žarom da pokažu sve što znaju, tako da je bio veoma lep program. Bilo je nekoliko grupa iz okolnih crkava, jedna grupa iz Indijane, sa Avala, Lilanda, nastupila je i Gračanica, domaćin Soko sa Redvud Drajva”, kaže Krčadinac.

Printscreen RTS.RS

Ovakav događaj je uvek lep za roditelje koji se ponose igrom svoje dece.

„Naša folklorna grupa Moravac održaće godišnju zabavu u manastiru Gračanica 9. maja, tako da pozivamo sve da nam se pridruže”, kaže Nada Stanojević.

Festival je završen, tradicionalno, lutrijom. Potom kreće muzika i kolo do jutra…

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More