Američka ambasada reagovala na naslovnicu Ilustrovane politke (FOTO)

Foto:Youtube/Printscrren
494

BEOGRAD – Američka ambasada u Beogradu citirala je danas reči jednog od osnivača SAD Tomasa Džefersona o značaju i važnosti medija za svako društvo i državu.

„Kada bi bilo na meni da odlučim da li da imamo Vladu bez novina ili novine bez Vlade, ne bih oklevao da izaberem ovo drugo“, navela je američka ambasada na tviter nalogu reči Džefersona.

Uz taj tvit je emitovan i link ka tekstu portala „Insajder“ povodom teksta u „Ilustrovanoj politici“, koji su pojedina novinarska udruženja opisala kao poziv na linč nezavisnih novinara.

Dan ranije su Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili da naslovna stranica sa natpisom „Psi su pušteni“ i prateći tekst u broju „Ilustrovane politike“ predstavljaju „klasičan poziv na linč nezavisnih novinara i medija, ali i svih onih koji imaju kritičan odnos prema vlasti u Srbiji“.

„Zastrašujuće je to što se ovaj list, koji već duže vreme širi mržnju i netrpeljivost a profesionalne novinare i javne ličnosti proglašava za izdajnike i strane agente, crtajući im tako metu na čelu, nalazi u državnom vlasništvu, a država njime upravlja preko nadzornog odbora u kojem sedi i Suzana Vasiljević iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, navele su u zajedničkom saopštenju dve organizacije.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More