“Sine tvoj srpski narod je uz tebe”! Srđan Đoković stao u Noletovu odbranu!

Serbia's Novak Djokovic celebrates after he beats Stefanos Tsitsipas of Greece in the final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
101

Otac najboljeg tenisera sveta reagovao posle pojedinih strelica na račun Đokovićeve podrške litijama u Crnoj Gori.

Odluka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da stane u odbranu srpskih svetinja u Crnoj Gori i podrži bratski narod koji nedeljama unazad protestuje zbog zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, nije naišla na odobravanje među pojedincima u regionu.

Neki su ga čak javno i otvoreno kritikovali zbog toga, kao na primer BiH novinar Dragan Bursać, koji ga je optužio za “velikosrpski nacionalizam”, piše Telegraf.

Naravno, nepravedno i nepotrebno, a u odbranu jednog od najvećih psortista sveta u istoriji stala je njegova porodica, tačnije otac Srđan Đoković koji je u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf poručio da Novak nema čega da se stidi jer je uradio pravu stvar.

“Novače, tvoji baba i deda su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod. Novače, tvoja majka i otac su ponosni na tebe. Na tvoj rad, na tvoje ponašanje, na tvoj odnos prema svakom čoveku na svetu bez obzira kom narodu pripada. Novače, tvoja braća su ponosna na tebe. Novače, tvoj narod srpski je ponosan na tebe”, poručio je Srđan Đoković u izjavi za Telegraf.

Potom je i dodatno objasnio zašto je njegov sin učinio ispravnu stvar.

“Pravo svakog čoveka na celom svetu je da se izjašnjava kako hoće, kojem narodu pripada i to je pravo koje niko nikada nikome ne može oduzeti. I onima koji se izjašnjavaju kao Crnogorci niko to ne osporava niti im može oduzeti. Ali ni nama, Srbima, niko ne može oduzeti identitet, slobodu izjašnjavanja, korene, crkvu. Bez toga narod nijedan ne postoji nigde i nikada. Zato puna podrška srpskom narodu u odbrani identiteta, crkava i porekla u bratskoj Crnoj Gori”, zaključio je Srđan Đoković.

Crnogorski portal osuo paljbu po Noletu: “Šta ti ovo treba?!”

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More