Počelo je otkazivanje turnira, prvi teniski Master na udaru

Foto: PixaBay
89

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog epidemije koronavirusa, javlja RTS.

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa u južnoj Kaliforniji, odlučili su organizatori. Zbog toga što su potvrđeni slučaja koronavirusa u južnoj Kaliforniji lokalne vlasti brinu da bi epidemija mogla da se raširi i zbog bezbednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

Zbog toga što su potvrđeni slučaja koronavirusa u južnoj Kaliforniji otkazan turnir u Indijan Velsu. Lokalne vlasti brinu da bi koronavirus mogao u velikoj meri da se raširi i zbog bezbednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

“U ovom trenutku postoji preveliki rizik za javno zdravlje područja okruga zbog održavanja velikog skupa ove vrste. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajednicu od koronavirusa”, rekao je David Agus, lekar sa Univerziteta Južna Kalifornija, sa kojim su se organizatori turnira konsultovali.

Na turniru, koji je trebao da počne u utorak, prošle godine je bilo rekordnih 475.000 gledalaca i očekivalo se da će u ovoj godini taj broj biti nadmašen.

“Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama”, rekao je direktor turnira Tomi Has.

Na turniru su učešće u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu najavili Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica prvih na listi najboljih tenisera, a titule od prošle godine trebali su da brane Dominik Tim u miškoj i Bianka Andresku u ženskoj konkurenciji.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More