Dvor napravio ustupak zbog Megan i Harija, Kejt i Vilijam odigrali ključnu ulogu

(Simon Dawson/Pool via AP)
225

U Londonu se danas slavi Dan Komonvelta, a iako je prvo najavljeno da će samo Megan Markl i princ Hari propustiti svečani ulazak kraljice u Vestminstersku opatiju, odnosno da će jednostavno ući u crkvu i zauzeti svoja mesta, u poslednjem minutu je odlučeno da će iste uloge na svečanosti imati i Kejt Midlton i princ Vilijam.

To prenosi “Dejli mejl” i navodi da ni Bakingemska ni Kensingtonska palata nisu želeli da komentarišu izmene protokola.

Zbog prvobitnog plana mnogi su komentarisali da će dvor na ceremoniji staviti po strani Megan Markl i Harija. I zaista bi tako i izgledalo. Međutim, sada se stvari znatno menjaju, pa će slike iz opatije ostavljati daleko drugačiji utisak na svetsku javnost, prenosi Blic.

Megan i Hari koji su pre nekoliko dana došli u London zbog oproštajne turneje nakon koje sledi okončanja Megzita kojim su njih dvoje početkom januara ove godine saopštili da se odriču kraljevskih dužnosti.

Ovih dana obavljaju poslednje kraljevske dužnosti. A do 31. marta ostaju i zvanično bez kraljevskih titula uprkos nedavnom sporu sa dvorom oko upotrebe odnosno zadržavanja titula i nakon Megzita.

Kraljica Elizabeta II je izričita da im se titule oduzmu, dok Megan i Hari žele da ih imaju, iako ih neće koristiti.

Ne mogu baš sve želje vojvotkinje i vojvode od Saseksa da se ostvare, a više nego zanimljivo je da se baš danas pojavila vest da vojvotkinja od Kornovola neće poneti titulu kraljice ukoliko princ Čarls postane budući britanski kralj.

Na svečanost u Londonu pristižu prve zvanice, poput Džeri Halivel koja je došla sa ćerkom.

U Londonu se desio i incident, jedan muškarac je pokušao da uđe u crkvu pa je policija morala da reaguje.

Članica britanskog parlamenta Flela Bendžamin pojavila se u odevnoj kombinaciji izuzetno jarkih boja.

Stigla je i ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije Priti Patel koja je odigrala važnu ulogu u dogovoru koji je nakon Megzita postignut između kraljice, prinčeva Čarlsa, Vilijama i Harija i Megan Markl.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More