Srpkinja iz Švajcarske koronavirusom zarazila dve žene u Srbiji, evo kako je otkriveno

Foto: Tanjug/ Ali Shirband/Mizan News Agency via AP
812

Dve ženske osobe, državljanke Srbije zaražene korona virusom, trenutno se nalaze na Infektivnoj klinici u Beogradu, a kako “Blic” nezvanično saznaje, virus im je prenela treća ženska osoba koja je došla iz Švajcarske.

Kako smo saznali, ta žena, inače srpskog porekla, a koja živi i radi u Švajcarskoj, došla je u posetu Srbiji radi poslovnih obaveza i na seminaru u Nišu došla je u kontakt sa takođe naše dve državljanke i tako ih zarazila korona virusom, otkriva Blic.

Nakon njenog povratka u Švajcarsku, dve zaražene žene iz Srbije osetile su prve simptome bolesti.

Kako se saznalo za postojanje virusa

Kada su u Švajcarskoj nadležni saznali da je zaražena ženska osoba boravila u Srbiji, ta informacija je međunarodnim kanalima preneta srpskim nadležnim organima, kako bi se detaljno proverilo sa kim je ona sve bila u kontaktu.

Unutrašnjim kontrolama saznalo sa kim je Srpkinja iz Švajcarske bila u kontaktu, te je određeno testiranje svih osoba.

Dve zaražene žene iz Srbije imaju blaže simptome bolesti i njihovo stanje je stabilno.

Inače, u Srbiji su registrovana ukupno četiri slučaja korona virusa, a Vlada Srbije donela je na današnoj sednici pooštrene mere prevencije, među kojima je i privremena zabrana ulaska u Srbiju strancima iz pet država – Italije, pojedinih provincija Kine, Južne Koreje, Irana i delova Švajcarske, kao i samoizolacija za naše građane koji odatle dolaze.

Prva zaražena osoba u Srbiji prijavljena je 6. marta, Radi se 43-godišnjem muškarcu iz Subotice. On se trenutno nalazi u bolnici u Novom Sadu.

Drugi oboleli od korona virusa u Srbiji je strani državljanin, Kinez, koji je odmah posle dobijenih nalaza smešten na Infektivnu kliniku u Beogradu.

Prema rečima našeg izvora, oboleli Kinez već duže vreme živi i radi u Beogradu, ali je boravio u domovini gde se, po svemu sudeći, i zarazio.

Korona SOS broj telefona

Za sve koji sumnjaju da su zaraženi korona virusom mogu kontaktirati broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja (064/ 8945 235), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (011/2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj građani borave.

Dva nova slučaja koronavirusa u Srbiji, broj zaraženih porastao na četiri

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More