Aerodrom “Morava” uvodi nove linije ka ova dva grada

Youtube printscreen
408

Aerodrom “Morava” kod Kraljeva, 31. marta, kada počinje letnji red letenja, imaće i treću liniju za Beč i tri linije za Solun.

Kako je rekao direktor Dragan Bugarinović u planu je i uvođenje kargo saobraćaja kroz dve godine, zbog čega se planira izgradnja nove piste, dužine od bar 3,5 kilometra i širine 60 metara, tako da može da prihvati i najveće teretne avione, prenosi b92.net.

U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevca danas je predstavljen potencijalni značaj aerodroma “Morava” za privrednike Šumadije i Pomoravlja, posebno za izvoznike.

Aerodromu “Morava” “gravitira” 25.000 privrednih društava i 90.000 preduzetnika sa teritorije centralne Srbije, rekao je novinarima predsednik RPK u Kragujevcu Predrag Lučić.

On je rekao da je taj aerodrom udaljen svega 39 kilometara od Kragujevca, koji postoji od prošle godine, već doprineo povećanju investicione atraktivnosti u Šumadiji i Pomoravlju, te i u Kragujevcu.

Lučić je rekao da je 2019. godine privreda Centralne Srbije imala spoljnotrgovinski suficit od 600 miliona evra, a privreda Šumadijskog upravnog okruga 372 miliona evra što je bio najveći spoljnotrgovinski suficit nekog regiona u Srbiji.

Izvor b92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More