Eparhija austrijsko-švajcarska SPC otkazala sve manifestacije i časove veronauke, a ovo su preporuke

Foto: PrintScreen/YouTube
72

Eparhija austrijsko-švajcarska Srpske pravoslavne crkve otkazala je do kraja meseca sve manifestacije i časove veronauke i naložila da se ograniči broj vernika u hramovima, u skladu sa merama Austrije za smanjenje širenja koronavirusa.

Eparhija je pozvala sve parohije da se pridržavaju naredbi vlasti i da postupaju u skladu sa lokalnim propisima.

Preporučuje se da u hramovima nema više od 50 osoba u isto vreme, kao i da se vernici obaveste da postoji mogućnost učešća na bogosluženju i pričešćivanja i radnim danima, sredom i petkom, kao i subotom, kada je manji broj okupljenih u hramu.

Dodaju da bi nedeljom trebalo smanjiti broj dolazaka u crkvu.

Takođe, preporučuju sveštenstvu i građanima da se prilikom susreta ne pozdravljaju rukovanjem i celivanjem ruke i da se razgovori u bliskom kontaktu svedu na minimum.

Navodi se da Eparhija do kraja meseca otkazuje sve manifestacije, veronauku, predavanja, izložbe, a svim vernicima koji dolaze u crkvu, a koji imaju simptome gripa – kašalj, kijavicu, temperaturu, glavobolju, savetuju da ne dolaze na bogosluženja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More