MPC: Litije će biti nastavljene: Molićemo se Bogu za ozdravljenje svih obolelih u svetu!

50

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da će litije, koje se redovno održavaju u Crnoj Gori zbog protivljenja spornom Zakonu o slobodi veroispovesti, biti nastavljene uz molitvu i protiv stvarne zdravstvene pretnje za građane Crne Gore i celog sveta – tzv. koronavirusa.

U saopštenju Mitropolije dostavljenom Tanjugu se navodi da će se Crkva odgovorno postaviti prema epideomiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preporukama stručnjaka.

“U molitvama i usrdnim moljenjima (litijama) koje se redovno organizuju povodom virusa i epidemije bezakonja koja nas je snašla ugrožavajući naše verske i građanske slobode, pridružićemo u narednom periodu i molitve protiv stvarne zdravstvene pretnje za građane Crne Gore i celog svijeta – tzv. korona virusa”, navodi se u saopštenju MCP.

Molićemo se, kažu, Bogu, iscelitelju svake bolesti i nemoći, da se “kadom tamjana i molitvom sveštenstva i vernih odagna ova obostrana pošast od Crne Gore i za ozdravljenje svih oboljelih u svetu”, piše Tanjug.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More