U Srbiji počeli da rade prvi Teslini punjači

Foto: Pixabay
336

Prva četiri brza punjača za električne automobile marke Tesla postavljena su pored robne kuće Ikea u Beogradu i već su u funkciji, rečeno je iz kompanije Tesla.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se vide radnici koji instaliraju Tesline “superpunjače” kod Ikee, iz Tesle je zvanično potvrđeno za B92 da su ova četiri brza punjača za električna vozila te kompanije stavljena u funkciju.

To su ujedno i prvi Teslini brzi punjači u Srbiji, čije je postavljanje najavljeno još 2017. godine.

Kako su rekli u toj kompaniji, reč je o četiri “superpunjača” snage 150 kW za dopunu baterija električnih Tesla automobila.

Punjači su prvenstveno namenjeni vozačima ovih modela koji u tranzitu prolaze kroz Srbiju, kako bi mogli da dopune pogonske baterije i nastave dalje svoj put bez dužeg zaustavljanja.

Zato je i odabrana lokacija u neporednoj blizini auto-puta, ali i glavnog grada Srbije.

Iz Tesle navode da će vlasnici Modela S, Modela X i Modela 3 od sad moći kod Ikee da dopune svoja vozila za 20-ak minuta, što će im omogućiti da pređu i do 250 dodatnih kilometara.

Zvanična informacija o lokaciji beogradskih punjača trebalo bi uskoro da bude dostupna na Teslinom sajtu, kao i na “tačskrin” ekranima u vozilima ovog proizvođača.

U Tesli još dodaju da otvaraju još jednu stanicu sa brzim punjačima u Srbiji, takođe duž auto-puta na koridoru 10, kod Aleksinca.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More